Ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεματικές ξεναγήσεις και… ανταλλαγή φωτογραφιών, μέσω Instagram, θα γιορτάσει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου). Και συναυλία (με εισιτήριο) το βράδυ της Παρασκευής, με το μουσικό σχήμα LooplA Band.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων «χτυπάει» την Παρασκευή 18 Μαΐου την… πόρτα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, που την υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, δωρεάν ξεναγήσεις και ένα πρωτότυπο φωτογραφικό «παιχνίδι» στο Instagram. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων… φέρνει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έναν ολοήμερο κύκλο δραστηριοτήτων, με σημείο αναφοράς «το μουσείο στην φυσική και ψηφιακή του διάσταση». Από τις 09:00 ως τις 17:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» δωρεάν τις συλλογές του μουσείου και να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης, από τα πρώτα βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα.

Στο Instagram

Η Διεθνής Ημέρας Μουσείων θα έχει την… τιμητική της και στο Instagram. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες και να τις μοιραστούν με γνωστούς και αγνώστους στο hashtag #hmcimd2018. Οι φωτογραφίες θα αναδημοσιευθούν στον λογαριασμό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στο Instagram.

γλυπτά-αγάλματα-ιστορικό μουσείο-κρήτη

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με δωρεάν ξεναγήσεις

Το προσωπικό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα προσφέρει στο κοινό θεματικές ξεναγήσεις, ανοικτές σε όλους, με γενικό τίτλο: «Η πολυπολιτισμικότητα στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ξεναγήσεων:

13:00-13:15 | Ξενάγηση στην Οθωμανική Συλλογή από τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, επιμελητή των Ιστορικών Συλλογών του Ι.Μ.Κ.

13:20-13:35 | Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου, με έργα από την Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, από την Φανή Καμπάνη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ.

13:40-13:55 | Ξενάγηση στην Εθνογραφική Συλλογή από την Αγγελική Μπαλτατζή, Επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ.

ιστορικό μουσείο-ταξίδι-στην-ιστορία-της-κρήτης

Συναυλία στον κήπο του μουσείου

Από τις 20:00 ως τις 23:00, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα γίνει… Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με συναυλία από το μουσικό σχήμα LooplA Band, στον κήπο του μουσείου, στις 21:00.

συναλία-ιστορικό-μουσείο-κρήτης-διεθνής ημέρα μουσείων

«Οι LoopIA Band, Ίριδα – Βασιλική Τσιγάρα (Vocals-looping) και Αντώνης Βουμβουλάκης (Guitar-bass-seabord looping), συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον ντράμερ Νικόλα Χριστόπουλο. Αξιοποιώντας την τεχνική του live looping και με την χρήση σύγχρονων οργάνων, χτίζουν μαζί έναν πρωτότυπο, πειραματικό ήχο, που περιστρέφεται γύρω από lounge jazz και soul ακούσματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω live streaming, στην σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr), σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το βράδυ της Παρασκευής, από τις 20:00 ως τις 23:00, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό. Σε αυτό το διάστημα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις εκθεσιακές ενότητες, να απολαύσουν το ποτό τους στο μπαρ του μουσείου και να επισκεφθούν το πωλητήριο.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Η είσοδος για τα παιδιά ως 12 ετών θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης