«Heraklion Gastronomy 2018»: Πήραν… φωτιά τα τηγάνια!

«Heraklion Gastronomy 2018»: Πήραν… φωτιά τα τηγάνια!

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που έσπευσαν να «εξερευνήσουν» τα προϊόντα της Κρήτης και να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ γνωστών σεφ, ξεκίνησε το φεστιβάλ «Heraklion Gastronomy 2018».

Τηγανητή γραβιέρα, κριθαράκι με μύδια, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα, γαλακτοκομικά, ρακή, κρασί, αλλά και κεραμικά και προϊόντα καλαθοπλεκτικής, είχε το “μενού” της πρώτης ημέρας του “Heraklion Gastronomy 2018”.

Στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, στο πάρκινγκ του ΜΑΡΙΝΑ, τα τηγάνια πήραν… φωτιά. Οι τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα της Κρήτης κέρδισαν ντόπιους και επισκέπτες, που γύριζαν από περίπτερο σε περίπτερο, ρωτούσαν, δοκίμαζαν, έβγαζαν φωτογραφίες.

Τυριά και αρτοσκευάσματα είχαν την… τιμητική τους.

Λίγο πιο κάτω, ζυμαρικά, κρασί και ρακή.

Τα κεραμικά και τα προϊόντα καλαθοπλεκτικής εντυπωσίασαν ντόπιους και τουρίστες.

Οι σεφ δεν άργησαν να… ζεστάνουν τα τηγάνια τους.

Για πρώτο πιάτο, γραβιέρα παναρισμένη σε χαρουπάλευρο, με πετιμέζι και πουρέ σύκου.

Και για… κυρίως, κριθαράκι με μύδια και λαχανικά, που έγινε ανάρπαστο!

Το “Heraklion Gastronomy 2018” είναι αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι της Κρήτης. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

Το kritimono.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του “Heraklion Gastronomy 2018”. 

Διαβάστε επίσης