Η παραλία Βούλισμα στο Λασίθι

Η παραλία Βούλισμα στο Λασίθι

Στο Ίστρο(ν) Λασιθίου, μόλις 15 λεπτά μακριά από την πόλη του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες (και πολυσύχναστες) παραλίες της Κρήτης. Με τα… εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά και την υπέροχη αμμουδιά της, η παραλία Βούλισμα μοιάζει να βγήκε από… καρτ ποστάλ.

Το Βούλισμα (γνωστό και ως Χρυσή Άμμος) είναι η πιο… δημοφιλής από τις παραλίες του Ίστρου. Οργανωμένη, με (πολλές, είναι η αλήθεια!) ομπρέλες και ξαπλώστρες, η παραλία προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις (πάρκινγκ, καντίνα για αναψυκτικά και σνακ κ.ά.). Η λευκή άμμος και τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα «παραμυθένιο» σκηνικό. Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και προσελκύει αρκετές οικογένειες, καθώς τα νερά είναι ρηχά και… φιλόξενα για τα παιδιά.

Βούλισμα

Τις… ώρες αιχμής και τα Σαββατοκύριακα, το Βούλισμα συνήθως γεμίζει. Ακόμα και τότε όμως, μπορείτε να αναζητήσετε λίγη ησυχία περπατώντας ως την άκρη της παραλίας και στρώνοντας ψάθες στην άμμο. Σε κάποια σημεία υπάρχουν βότσαλα, που δεν θα σας δημιουργήσουν όμως ιδιαίτερο πρόβλημα, μπαίνοντας ή βγαίνοντας από την θάλασσα.

Βούλισμα-παραλία-λασίθι-θάλασσα

Εύκολη η πρόσβαση στο Βούλισμα

Η πρόσβαση στο Βούλισμα είναι εύκολη και η απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα δεν είναι… απαγορευτική (περίπου 12 και 22 χιλιόμετρα, αντίστοιχα). Στην γύρω περιοχή (Ίστρο, Καλό Χωριό) υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφετέριες, για να ολοκληρώσετε την βόλτα/ εκδρομή σας. Σε μικρή απόσταση από την παραλία, στο Βρόκαστρο, σώζονται ερείπια μινωικού οικισμού.

Διαβάστε επίσης