• «Θα σας αλλάξουμε τα φώτα…»

  «Θα σας αλλάξουμε τα φώτα…»

  Για την ενέργεια συζητάμε, άμεσα ή έμμεσα, όλο και περισσότερο. Η κλιματική αλλαγή, αλλά και η αναθεώρηση των οικονομικών μας, είναι γεγονός και η προσαρμογή είναι αναπόφευκτη.

 • Καίρια προτεραιότητα η διαχείριση των απορριμμάτων

  Καίρια προτεραιότητα η διαχείριση των απορριμμάτων

  «Το πρόβλημα της υστέρησης είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η χώρα. Το αποτύπωμά της είναι εμφανές σε όλους τους καίριους τομείς. Έτσι, άλλωστε, ερμηνεύεται και η πολύχρονη κρίση στην οποία οδηγήθηκε».

 • Προκλήσεις και ευκαιρίες για την βιώσιμη ανάπτυξη

  Προκλήσεις και ευκαιρίες για την βιώσιμη ανάπτυξη

  Αν κάτι ανέδειξε το διεθνές Συνέδριο των Χανίων CIrClE2018, για την κυκλική οικονομία και την νησιωτικότητα, που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης και την συμμετοχή του ΕΣΔΑΚ και της ΔΕΔΙΣΑ, ήταν ότι, επιτέλους, η  Ελλάδα έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον.

 • Ανθρωποφάγοι…

  Ανθρωποφάγοι…

  Ζουν ανάμεσά μας. Μπορεί να είναι οι γνωστοί, οι συνάδελφοι, οι γείτονές μας. Ίσως είναι οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Μήπως, τελικά, είμαστε εμείς; Ένα κείμενο για τους… ανθρωποφάγους, που «βασιλεύουν» στον «πλανήτη» των social media και του διαδικτύου, με αφορμή την αποχώρηση της δασκάλας από το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου.

 • «Στον αστερισμό της καινοτομίας το Ηράκλειο»

  «Στον αστερισμό της καινοτομίας το Ηράκλειο»

  «Μέχρι σήμερα η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί με το μοντέλο: παραγωγή – κατανάλωση – απόρριψη. Πολύτιμες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή υποδομών, την παραγωγή τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών ή την παροχή ενέργειας».

 • Αεροδρόμιο ή Αξιοβίωτη Ανάπτυξη;

  Αεροδρόμιο ή Αξιοβίωτη Ανάπτυξη;

  «Το Ομφάλιο Πεδίο, η Μινώα γη και η Αξιοβίωτη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη που προσδοκά η Πεδιάδα μας, απαιτούν την άμεση ακύρωση της κατασκευής ενός ακόμα αεροδρομίου στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας».