Με 2.000 μασκαράδες και 25 άρματα το Μαλιώτικο Καρναβάλι

Με 2.000 μασκαράδες και 25 άρματα το Μαλιώτικο Καρναβάλι

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι έρχεται την Κυριακή 10 Μαρτίου (15:00), στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων, με 18 ομάδες, 2.000 καρναβαλιστές, 25 άρματα, ξυλοπόδαρους, βραζιλιάνες χορεύτριες και την ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων.

Με την συμμετοχή των κατοίκων και, κυρίως, της νεολαίας των Μαλίων, αλλά και την στήριξη των τοπικών αρχών και επιχειρηματιών, το Μαλιώτικο Καρναβάλι «υπόσχεται» κέφι, χορό και θέαμα, ακολουθώντας την… συνταγή που το καθιέρωσε, από το 1997.

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι θα παρουσιάσουν η ηθοποιός, Σοφία Βογιατζάκη και η Γεωργία Χέλμη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του καρναβαλιού.

Στο Μαλιώτικο Καρναβάλι θα εμφανιστούν, κατά σειρά:

*Ξυλοπόδαροι

*Ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων

*Βασιλιάς Καρνάβαλος

*Βασίλισσα Καρναβαλιού

*Φιλωνίδειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λ. Χερσονήσου – ΧΕΡΣΟΓΟΝΟΙ

*Τσοκάριανς – ΣΑΜΟΥΡΑΙ & ΓΚΕΙΣΕΣ

*Φύλακες – ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

*Cretan Memes – CRETAN POWER OF LOVE

*Manchester Sisi – ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΜΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

*Γιούχου – ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΣ

*Junior Academy – ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

*Μέλισσες – COCO

*Zumba – AMERICAN FOOTBALL & CHEERLEADERS

*Εμείς & Εμείς – BEER MASTERS – OCTOBERFEST

*Πολιτιστικός Σύλλογος Χερσονήσου – ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

*ΑνεΜαλιασμένοι – ΖΑΧΑΡΟΚΟΣΜΟΣ

*Θεός Φυλάξοι – ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

*Σεϊρι – Η ΚΡΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 101 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ

*ΡεΜάλια – ΓΑΛΑΤΕΣ

*Mojianitos – ΝΑΥΑΓΟΙ

*Άγγελοι του Γιάννη – ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ

*Μακρυχέρηδες – LA CASA DE MAKRICHER

*Βραζιλιάνες Χορεύτριες

Μέγας χορηγός του Μαλιώτικου Καρναβαλιού είναι ο δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Χερσονήσου. Συνδιοργάνωση: περιφέρεια Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί θα έχουν γίνει όλες οι ετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, την εκτροπή της κυκλοφορίας καθώς και την υποδοχή των θεατών από τα καταστήματα της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου θα υπάρχουν πολλά οργανωμένα σημεία πώλησης φαγητού και ποτού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η διακοπή της κυκλοφορίας εντός οικισμού Μαλίων θα γίνει περίπου στις 12:00 – 12:30, που θα ξεκινήσει και η εκτροπή αυτής από όλους τους περιφερειακούς δρόμους και από την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου.

Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο με οδηγίες στελεχών της εταιρείας Security θα πηγαίνουν σε κάποιο από τους πολλούς προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης. Η μεταφορά από τους χώρους στάθμευσης προς την πόλη των Μαλίων θα γίνεται με ιδιωτικά τρενάκια.

Τα οχήματα που θα έρχονται από τον Άγιο Νικόλαο θα ακολουθούν την περιφερειακή οδό από τις Αρχαιότητες Μαλίων μέσω παραλίας Ποταμού με δυτική κατεύθυνση και θα καθοδηγούνται από στελέχη της εταιρείας Security στους προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης. Η μεταφορά από τους χώρους στάθμευσης προς την πόλη των Μαλίων θα γίνεται με ιδιωτικά τρενάκια.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου με τακτά δρομολόγια και έκτακτα, ειδικά για εκείνη τη μέρα, θα μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση στα Μάλια. Αναχώρηση των λεωφορείων από τον Κεντρικό Επιβατικό Σταθμό στο Λιμάνι.

Ενημερώνεται το κοινό ότι η κεντρική λεωφόρος των Μαλίων θα παραμείνει κλειστή από τις 12:00 ως τις 22:00. Το τμήμα Ρύθμισης της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαλιώτικου Καρναβαλιού, η εταιρεία Security και άντρες της Τροχαίας θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Διαβάστε επίσης