Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κρήτης, από σήμερα, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, θα υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, σε σημαντικό βαθμό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να… σκεπάσει ολόκληρη την Κρήτη και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας συστήνει στους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:

-Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Πόσο επικίνδυνη είναι, τελικά, η σκόνη από την Αφρική; Πώς δημιουργείται; Ποια είναι η σύστασή της; Γιατί εμφανίζεται τόσο συχνά στην Κρήτη; Όλες οι απαντήσεις εδώ.

-Άτομα με άσθμα ενδέχεται να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

-Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική τους δραστηριότητα.

-Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στον λαιμό, θα πρέπει να περιορίσει την σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

*(Φωτό αρχείου)

Διαβάστε επίσης