Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι

Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι

Έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες είναι το νέο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι, του δήμου Μαλεβιζίου. Τα εκθέματα του μουσείου (εργαλεία, φωτογραφίες, ρούχα, πατητήρι κλπ.) “διηγούνται” την ιστορία του αμπελιού και του κρασιού.

Το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και δημιουργήθηκε με στόχο “την ανάδειξη του αγροτικού παρελθόντος του Μαλεβιζίου. Εργαλεία και εξαρτήματα από την καλλιέργεια του αμπελιού, φωτογραφίες από τις εργασίες του τρύγου, ρούχα που φορούσαν οι αμπελουργοί, ένα παραδοσιακό πατητήρι και αντικείμενα του περασμένου αιώνα, “ταξιδεύουν” τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο.

Το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 354.000 ευρώ, διαθέτει και μια μεγάλη πλατεία, 1.500 τ.μ., κατάλληλη για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

“Κατασκευάσαμε ένα άρτιο, τεχνικά, έργο, δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες να έρθουν στον πανέμορφο και γραφικό οικισμό. Με τέτοια έργα, εκτός του ότι διασώζουμε παραδοσιακά κτίρια και συμβάλλουμε στο να διασωθεί η λαογραφική μας κληρονομιά, ενισχύουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε οικισμού. Σήμερα, που έχουμε ολοκληρώσει πολλές τέτοιες παρεμβάσεις και έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Να δημιουργήσουμε τις Πολιτιστικές και Λαογραφικές Διαδρομές του Μαλεβιζίου. Τις διαδρομές εκείνες που θα οδηγήσουν τους επισκέπτες του Μαλεβιζίου στα χνάρια της παράδοσης και του πολιτισμού μας” είπε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, που επισκέφθηκε το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Άρη Σαλούστρο και τον πρόεδρο του οικισμού, Νίκο Χατζάκη.

Διαβάστε επίσης