Απίστευτη κτηνωδία στην Μυρτιά – Δηλητηρίασαν δεκάδες ζώα

Απίστευτη κτηνωδία στην Μυρτιά – Δηλητηρίασαν δεκάδες ζώα

Οι δρόμοι στην Μυρτιά γέμισαν νεκρά σκυλιά και γατιά, καθώς κάποιοι εγκληματίες σκόρπισαν τον θάνατο με φόλες. Επικήρυξαν τον δράστη οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Κάποια… άρρωστα μυαλά δηλητηρίασαν με φόλες δεκάδες σκύλους και γάτες στην Μυρτιά, το χωριό του Καζαντζάκη. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι βλέπουν από το πρωί τα άτυχα ζώα να ξεψυχούν αβοήθητα στους δρόμους του χωριού. Για το φρικτό γεγονός της μαζικής εξόντωσης ζώων ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία. Στο χωριό έσπευσε κλιμάκιο της Θηροφυλακής, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση της Ζωοφιλικής Οργάνωσης Αρχανών Αστερουσίων και της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου. Οι δράστες επικηρύχθηκαν με 1.000 ευρώ.

Το Μουσείο Καζαντζάκη για την κτηνωδία στην Μυρτιά

Για την απίστευτη κτηνωδία στην Μυρτιά τοποθετήθηκε άμεσα το Μουσείο Καζαντζάκη, καταδικάζοντας το περιστατικό. «Το Μουσείο Καζαντζάκη καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ζωή τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων, που έρχονται σε επαφή με τοξικές ουσίες. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων σε έναν τόπο όπου, παραδοσιακά, φιλοξενεί ζώα, ενώ ταυτόχρονα, φιλοξενεί και μια κοιτίδα πολιτισμού, που δέχεται επισκέπτες ποικίλων εθνικοτήτων, προκαλεί αποτροπιασμό. Τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στη φιλοσοφία του Μουσείου και προσβάλλουν το έργο του»

(Η φωτογραφία προέρχεται από την σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου, στο Facebook).

Διαβάστε επίσης