Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά

Αφιερωμένες στα παιδιά και με ελεύθερη είσοδο για όλους είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Χανίων. Δείτε, αναλυτικά, το πρόγραμμα.

Πάρτι, μαγικά κόλπα, κλόουν, ξυλοπόδαρους, τραγούδι, χορό, παραμύθια, παρέλαση μασκαράδων και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά, περιλαμβάνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Χανίων. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Σούδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, οι Χανιώτες δίνουν «ραντεβού» στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.

«Ο δήμος μας υπέστη σοβαρές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κρίναμε σωστό να μην αναβάλουμε τις εκδηλώσεις που έχουμε προετοιμάσει για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, καθώς επικεντρώνονται στην διασκέδαση των παιδιών, με παιχνίδια, μουσικοκινητικά δρώμενα και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων. Το σύνολο του προγράμματος είναι δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο για όλους» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Χανίων:

Παρασκευή 1 Μαρτίου, 18.00, κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιβολίων: «Αποκριάτικο πάρτι στα Περιβόλια». Γιορτή μεταμφιεσμένων με αποκριάτικα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, φορείς Περιβολίων.

Σάββατο 2 Μαρτίου, 12.00, Παιδική Βιβλιοθήκη Κήπου: «Μαγικά κόλπα στην παιδική βιβλιοθήκη». Μαγικά κόλπα που θα αφήσουν μικρούς και μεγάλους με το στόμα ανοικτό. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Σάββατο 2 Μαρτίου, 18.00, Παιδική Βιβλιοθήκη Σταλού: «Αποκριάτικες κατασκευές». Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με γυψόγαζες και λοιπά υλικά. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Κυριακή 3 Μαρτίου, 14.30, Σούδα: «Χανιώτικο καρναβάλι στην Σούδα». Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων. Εκκίνηση από το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας και τερματισμός στην πλατεία Σούδας.  Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Κυριακή 3 Μαρτίου, 17.00, πρώην δημαρχείο Ακρωτηρίου: «Ο μάγος Τετέλος και τα κόλπα του». Ο γνωστός σε όλους μάγος Τετέλος θα μας μαγέψει με τα κόλπα του. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Παρασκευή 8 Μαρτίου, 21.00, αίθουσα εκδηλώσεων Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού: «Αποκριάτικο Disco πάρτι».  Πάρτι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων με πολλές εκπλήξεις. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 11.30, Παιδική Βιβλιοθήκη Κήπου: «Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, τραγούδια και αποκριάτικα παιχνίδια, με την Ρούλα Τατσοπούλου. Με λαϊκά παραμύθια του τόπου μας, τραγούδια, και αποκριάτικες στολές, γιορτάζουμε την Μεγάλη την Αποκριά». Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 10.30, πεζόδρομος Μουσούρων: «Παραδοσιακό καρναβάλι στον Κάτωλα με την ομάδα Μυθογυρίσματα Μουσικοσκαλίσματα. Με παραδοσιακά τραγούδια, μιμικούς χορούς και παιχνίδια βασισμένα στα ήθη και τα έθιμα των ημερών, διασκεδάζουμε μαθαίνοντας». Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 13.30, βορινά σκαλιά Δημοτικής Αγοράς: «Οι Καθ’ Ωδών με αποκριάτικη διάθεση». Διασκεδάζουμε τραγουδώντας με την κεφάτη μουσική παρέα των Καθ’ Ωδών. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – Μουσική παρέα Καθ’ Ωδών.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 17.30, Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού: «Carnival Zumba party». Ένα πάρτι σε αποκριάτικους ρυθμούς, με τους Zumba Instructors.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 17.00, Πνευματικό Κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών: «Αποκριάτικες περιπέτειες με την Καραμελίνα και την Clown B».  Πάρτι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων με πολλές αποκριάτικες εκπλήξεις. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Κυριακή 10 Μαρτίου, 13.00: «Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού». Το παιχνίδι – θεσμός της Αποκριάς θα πραγματοποιηθεί και φέτος και οι συμμετοχές θα ξεκινήσουν άμεσα! Για να λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της Αποκριάς, χρειάζεται να φτιάξετε την ομάδα σας, η οποία μπορεί να αποτελείται από όσα άτομα θέλετε. Να ορίσετε έναν αρχηγό, ο οποίος θα είναι πάνω από 18 ετών, να έχετε μεταφορικό μέσο (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο ή και τα τρία) και να δηλώσετε συμμετοχή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων –  Super F.M.

Κυριακή 10 Μαρτίου, 17.00, Κλειστό Γυμναστήριο παλιάς Ηλεκτρικής: «Μega Carnival Show». Μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, μάγοι, κλόουν, μουσική και άλλα αποκριάτικα δρώμενα θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε μια ξέφρενη αποκριάτικη γιορτή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Κυριακή 10 Μαρτίου, 17.00, πλατεία Σούδας: «Τελετή λήξης Χανιώτικου Καρναβαλιού». Τελετή λήξης καρναβαλικών εκδηλώσεων, βόλτα με το τρενάκι, καύση Βασιλιά Καρνάβαλου, αποχαιρετισμός με πυροτεχνήματα. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, 11.00: «Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων». Γιορτάζουμε τα Κούλουμα με τον Μάνο Μαλαξιανάκη, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων.

Διαβάστε επίσης