Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά και με έπαρση σημαίας στο φρούριο Φιρκά, οι εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Δείτε φωτογραφίες. 

Την δοξολογία για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Στην συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή, για την μεταφορά της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά. Η έπαρση της σημαίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα (που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα), εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε: «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωές μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τον εθνάρχη, Ελευθέριο Βενιζέλο που έκανε πράξη το όραμα της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και την εθνική ολοκλήρωση. Η σημερινή ιστορική επέτειος αποτελεί πηγή έμπνευσης για να κάνουμε πράξη την εθνική ενότητα. Και για να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική πορεία στην χώρα μας».

Διαβάστε επίσης