Έκκληση της ΔΕΥΑΗ: «Μην σπαταλάτε νερό»

Έκκληση της ΔΕΥΑΗ: «Μην σπαταλάτε νερό»

Οι Ηρακλειώτες είναι από το πρωί με ένα… λάστιχο στο χέρι, καθαρίζοντας δρόμους, αυλές και ΙΧ από την σκόνη και η ΔΕΥΑΗ απευθύνει έκκληση για… οικονομία στο νερό, καθώς η λειψυδρία παραμονεύει.

«Παρακαλούμε τους δημότες του Ηρακλείου να καταναλώνουν το νερό με μεγάλη προσοχή. Ειδικά σήμερα, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ΔΕΥΑΗ καλεί τους Ηρακλειώτες να καταναλώνουν το νερό με φειδώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση – έκκληση της ΔΕΥΑΗ.

Οι κάτοικοι της πόλης, πάντως, δεν… πτοούνται από τις ανακοινώσεις – προειδοποιήσεις των αρμοδίων φορέων για την λειψυδρία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι περισσότεροι δημότες έχουν πιάσει τα… λάστιχα, για να απομακρύνουν την αφρικανική σκόνη, «ξοδεύοντας» μεγάλες ποσότητες νερού.

Νέες γεωτρήσεις

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία, η ΔΕΥΑΗ ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για νέες γεωτρήσεις, σε Βασιλειές, Δαφνές, Άγιο Μύρωνα και άλλες περιοχές (όπου κριθεί αναγκαίο, κατά την διάρκεια των εργασιών). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες, με προϋπολογισμό 411.590 ευρώ. Ωστόσο, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι πρώτες γεωτρήσεις να ενεργοποιηθούν ως το καλοκαίρι.

«Στοχεύουμε στην άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας στην πόλη του Ηρακλείου. Ταυτόχρονα, προχωράει και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου. Σύντομα θα ανακοινωθούν και επιπλέον μέτρα από την ΔΕΥΑΗ, για την πάταξη της υπερκατανάλωσης στο νερό. Η συγκυρία είναι δύσκολη, για όλη την Κρήτη. Οι δημότες οφείλουν να καταλάβουν ότι, εκτός από τις ενέργειες των υπευθύνων, θα χρειαστεί να δείξουν υπεύθυνη στάση, στην χρήση του νερού» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Έκκληση για… οικονομία στο νερό και στην Ιεράπετρα

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ιεράπετρας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το πλύσιμο των ΙΧ και των εξωτερικών χώρων των σπιτιών, προκειμένου να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα καιρικά φαινόμενα, στην Ιεράπετρα προέκυψε βλάβη (σπάσιμο) στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης. «Οι δημότες να μην κάνουν άσκοπη χρήση νερού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης