Εκπλήρωσαν το τάμα στην Παναγία οι μαραθωνοδρόμοι

Εκπλήρωσαν το τάμα στην Παναγία οι μαραθωνοδρόμοι

Οκτώ πεζοπόροι – αθλητές διένυσαν απόσταση 73 χιλιομέτρων, από το Ηράκλειο ως την Μονή Κουδουμά, μέσα σε 13 ώρες, εκπληρώνοντας ένα τάμα στην Παναγία. Τους υποδέχθηκε ο ηγούμενος Μακάριος, για την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων. Την 9η προσκυνηματική πεζοπορία διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Οι οκτώ πεζοπόροι – αθλητές ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από την πλατεία Σινάνη, στο Ηράκλειο, για να εκπληρώσουν ένα τάμα στην Παναγία. Πέρασαν από Σίλαμο, Αρχάνες, Χουδέτσι, Τεφέλι, Λιγόρτυνο, Πραιτόρια, Χάρακα και Στέρνες και το πρωί του Σάββατου, μετά από 13 ώρες, έφθασαν στην Μονή Κουδουμά. Στην 9η προσκυνηματική πεζοπορία συμμετείχαν οι: Σπυρίδων Καμπαξής, Ελευθέριος Αρχάβλης, Παναγιώτης Περράκης, Δημήτριος Φανουργάκης, Μιχάλης Γραμματικάκης, Νικόλαος Μαλλιαράκης, Αντώνιος Καλουρής, Αργυρώ Πλουμή.

Μετάλλια και… βουτιές

Στον τερματισμό, αφού εκπληρώθηκε το τάμα στην Παναγία, πραγματοποιήθηκε απονομή μεταλλίων από τον ηγούμενο Μακάριο, ενώ οι αθλητές έκαναν και το (καθιερωμένο) μπάνιο, στην παραλία που βρίσκεται δίπλα στην μονή.

Σε όλη την διαδρομή (νύχτα και ήμερα), δίπλα στους αθλητές βρίσκονταν μέλη της ομάδας διάσωσης «Φίλιος Ζεύς», καθώς και μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων.

Διαβάστε επίσης