Εννέα γέφυρες “κατάπιε” η κακοκαιρία στον νομό Χανίων

Εννέα γέφυρες “κατάπιε” η κακοκαιρία στον νομό Χανίων

Καταστροφές σε (τουλάχιστον) 9 γέφυρες αφήνει πίσω της η κακοκαιρία “Ωκεανίς”, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό. Δείτε για ποιες γέφυρες πρόκειται. Σπίρτζης: “Αποκατάσταση της γέφυρας του Κερίτη, σύμφωνα με το πρότυπο του γεφυριού της Πλάκας”.

Μεγάλες καταστροφές σε (τουλάχιστον) 9 γέφυρες, που υπέστησαν καθίζηση, κόπηκαν ή κατέρρευσαν, αφήνει πίσω της η κακοκαιρία, στον νομό Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, πρόκειται για τις εξής γέφυρες: Γέφυρα Κερίτη στον Αλικιανό, γέφυρα Πλατανιά, γέφυρα Πατελαρίου, γέφυρα Φουρνέ – Σκινέ, γέφυρα Συριλίου, γέφυρα Βουλγάρω, γέφυρα Ζουνάκι – Λίμνη, γέφυρα Ντεριανού ποταμού, γέφυρα Ανατολικού Σελίνου.

Δείτε εδώ τις εικόνες της μεγάλης καταστροφής. Η “επέλαση” της “Ωκεανίδας” σε 20 “κλικ”.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πρώτη αυτοψία του κλιμακίου κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών σε περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στον νομό Χανίων.

Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, επισκέφθηκε τον Σταλό, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις και τις γκρεμισμένες γέφυρες Κερίτη και Πλατανιά.

γέφυρες-χανιά-ωκεανίς

“Η αποκατάσταση της γέφυρας Κερίτη θα γίνει στο πρότυπο της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και όλων των αρμόδιων επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και τεχνικών φορέων, προκειμένου να αποκατασταθεί ως ένα ιστορικό μνημείο και ως μία ασφαλής γέφυρα” είπε ο κ. Σπίρτζης.

Το υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει τον ΒΟΑΚ

Το υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει την αποκατάσταση στα δύο σημεία των κατολισθήσεων στον Σταλό. Στις υπόλοιπες παρεμβάσεις (αποκατάσταση οδοστρώματος κλπ.), τον πρώτο λόγο θα έχουν η περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι.

Διαβάστε επίσης