Εντυπωσιάζουν τα γλυπτά που “αναδύονται” στην Αμμουδάρα

Εντυπωσιάζουν τα γλυπτά που “αναδύονται” στην Αμμουδάρα

Ως τις 25 Ιουνίου το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Αμμουδάρα. Δείτε σε ποια σημεία της παραλίας φιλοτεχνούνται γλυπτά. 

Εκπληκτικά γλυπτά με μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από την ρύπανση «αναδύονται» στην παραλία της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο “του μοναδικού και πρωτότυπου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε το Σάββατο 1 Ιουνίου”.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:

“Οι γλύπτες που δημιουργούν στην Κρήτη, στέλνουν φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο, με θαυμάσια έργα τέχνης. Οι ανθρώπινες φιγούρες και τα ψάρια που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το πλαστικό, άρχισαν να δημιουργούνται από τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, το οποίο ως γνωστό, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ακολουθήσουν οι αστερίες και οι μορφές που παλεύουν με το πλαστικό αλλά και περίεργα κάστρα”.

Στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου με συντονιστή τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, λαμβάνουν επίσης μέρος οι καλλιτέχνες Αμαλία Φλώρου, Λήδα Παυλή, Αντώνης Πετράκης και Στρατής Καβαρνός.

Αναλυτικά, τα τέσσερα σημεία στα οποία φιλοτεχνούνται γλυπτά μέχρι τις 25 Ιουνίου είναι:

–   Από 1 έως 13 Ιουνίου, 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ

–   Από 5 έως 25 Ιουνίου δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού

–   Από 16 έως 25 Ιουνίου ανάμεσα στις οδούς Πάρου και Καλύμνου (κέντρο Αμμουδάρας)

–   Από τις 16 έως τις 25 Ιουνίου, μπροστά στο πρώην club “Barracuda” (κέντρο Αμμουδάρας)

Τα γλυπτά, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως έγινε τα προηγούμενα τρία χρόνια.  Κεντρικό μήνυμα του φεστιβάλ είναι και φέτος «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!»

Διαβάστε επίσης