Γαλάζιες σημαίες σε Αμμουδάρα, Μαδέ και Φόδελε

Γαλάζιες σημαίες σε Αμμουδάρα, Μαδέ και Φόδελε

Μια θέση στην λίστα των βραβευμένων ακτών, που απέσπασαν (για ακόμα μια χρονιά) Γαλάζια Σημαία, κέρδισαν εννέα παραλίες του δήμου Μαλεβιζίου. 

Πιο συγκεκριμένα, με Γαλάζια Σημαία βραβεύτηκαν επτά παραλίες στην περιοχή της Αμμουδάρας (ξεν. Agapi Beach, Apollonia Beach, Atlantica Akti Zeus, Candia Maris, Doplphin Bay, Enorme Hotels Beach και Santa Marina), μία στο Μαδέ (ξεν. Athina Palace) και μία στο Φόδελε (ξεν. Fodele Beach Water Park & Holiday Resort).

“Υποδεχόμαστε για μια ακόμα χρονιά την βράβευση των παραλιών του δήμου μας με Γαλάζιες Σημαίες. Διαπιστώνουμε με χαρά ότι, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορούν και ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια. Κατακτούν αυτή τη διάκριση και προβάλλουν τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας βρέθηκε στην 2η θέση της λίστας με τις Γαλάζιες Σημαίες, σε σύνολο 47 χωρών, με την Κρήτη να κερδίζει 115 Γαλάζιες Σημαίες!

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, φορέας υλοποίησης του διεθνούς προγράμματος στην χώρα μας.

Γαλάζια Σημαία – Η ιστορία του θεσμού

Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και υλοποιείται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του. Εφαρμόζει κριτήρια βράβευσης τα οποία αναθεωρούνται διαρκώς, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Διαβάστε επίσης