Γεμάτο το φράγμα Αποσελέμη

Γεμάτο το φράγμα Αποσελέμη

Στο 87% η πληρότητα στο φράγμα Αποσελέμη, μετά τις βροχοπτώσεις του τελευταίου διμήνου. Μόνο τον Φεβρουάριο, έχουν εισέλθει στον ταμιευτήρια 10.000.000 κ.μ. νερού!

Το φράγμα Αποσελέμη γεμίζει και δίνει την λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπώρησε πέρυσι το Ηράκλειο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΚ, στο φράγμα Αποσελέμη υπάρχουν σήμερα 21.876.60 κ.μ. νερού (χωρητικότητα φράγματος 25.270.000 κ.μ.).

Ο ΟΑΚ εξέδωσε, μάλιστα και ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να μην επισκέπτονται το Σφενδύλι, που έχει σχεδόν βυθιστεί, για λόγους ασφαλείας. “Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των πολιτών, των περιοίκων της περιοχής του πρώην οικισμού Σφενδυλίου και των επισκεπτών, ανακοινώνει ότι απαγορεύεται η διέλευση και η παραμονή στον πλημμυρισμένο οικισμό Σφενδυλίου, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καθιζήσεων και πτώσεων τμημάτων από τα ερειπωμένα κτίσματα”.

Γεμίζουν και τα υπόλοιπα φράγματα

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών… γεμίζουν και τα υπόλοιπα φράγματα της Κρήτης, με το φράγμα Ποταμών να εμφανίζει (εδώ και πολύ καιρό) πληρότητα 100%. Γεμάτη είναι και η λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου, στο Οροπέδιο, ενώ στο φράγμα Βαλσαμιώτη, η πληρότητα έφθασε το 37%, από 19% τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης