Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας απέκτησε το ΙΤΕ

Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας απέκτησε το ΙΤΕ

Με στόχο “να γίνει η Κρήτη ζώνη καινοτομίας” και να έχει την δική της φωνή κατά την έρευνα, την εξόρυξη, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την διάθεση των υδρογονανθράκων, στην θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά της, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ.

“Η ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ είναι μια πρωτοβουλία που τρέχει μπροστά από τις εξελίξεις» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε ειδική εκδήλωση, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στα Χανιά.

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα “παράγει” καινοτομία σχετικά με την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση των νέων κοιτασμάτων. Θα επιτηρεί και θα εκφέρει εμπεριστατωμένη γνώμη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, από τις έρευνες μέχρι την εξόρυξη, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την διάθεση των υδρογονανθράκων, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης.

«Το υπό ίδρυση Ινστιτούτο αναδεικνύει την δυναμική του νησιού. Τη δυνατότητά του να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, μέσα από τις έρευνες και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Αλλά και μέσα από διακρατικά και ευρωπαϊκά έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, από την λεκάνη της Μεσογείου. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζώνης καινοτομίας, με διεθνείς προδιαγραφές» είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας και τους στόχους του μίλησαν επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης.

*Για… περισσότερη Κρήτη, κάντε like στην σελίδα του kritimono.gr στο Facebook!

Διαβάστε επίσης