Και online συνταγές στην Δημοτική Αγορά Χανίων

Και online συνταγές στην Δημοτική Αγορά Χανίων

Ένας «ηλεκτρονικός οδηγός», με συνταγές της κρητικής κουζίνας και με χρήσιμες πληροφορίες για τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, «συντροφεύει» από σήμερα τους επισκέπτες στην Δημοτική Αγορά Χανίων. Παρουσιάστηκε το διαδραστικό σύστημα «Creative Crete».

Μέσω του διαδραστικού συστήματος που τοποθετήθηκε στην Δημοτική Αγορά Χανίων, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, στα ελληνικά και τα αγγλικά, για τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης. Έχουν, επίσης, την δυνατότητα να διαβάσουν ή να μοιραστούν, μέσω e-mail, 24 συνταγές της κρητικής κουζίνας.

«Τοποθετήσαμε στο κέντρο της Δημοτικής Αγοράς το συγκεκριμένο διαδραστικό σύστημα, έπειτα από την δωρεά και την ανταπόκριση της περιφέρειας Κρήτης στο αίτημα του δήμου Χανίων,  για μεταφορά της εγκατάστασης από χώρο στον οποίο δεν χρησιμοποιούνταν», ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Η Δημοτική Αγορά Χανίων ιδανικό σημείο για ένα τέτοιο σύστημα» 

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία ειδική κατασκευή. Μία πρέσα λαδιού, με την βοήθεια της οποίας οι επισκέπτες και οι συνδημότες μας μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την κρητική διατροφή. Η Δημοτική Αγορά Χανίων αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για τη φιλοξενία του διαδραστικού συστήματος, λόγω των πολυάριθμων επισκεπτών της. Με την προσπάθειά μας αυτή, αναβαθμίζουμε τις τουριστικές υπηρεσίες μας. Και διαδίδουμε με τον σωστό τρόπο τα πλεονεκτήματα του τόπου μας».

Στην παρουσίαση του «Creative Crete» παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Μαράκης και Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Διαβάστε επίσης