«Κάρολος Δαρβίνος: Η ζωή και το έργο του»

«Κάρολος Δαρβίνος: Η ζωή και το έργο του»

Ο Κάρολος Δαρβίνος θα είναι ο «πρωταγωνιστής» στην διημερίδα που διοργανώνουν φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο Κάρολος Δαρβίνος, το επιστημονικό έργο του, η Εξελικτική Θεωρία και η μεθοδολογία που ακολούθησε για να φθάσει στην διατύπωσή της, θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» των φοιτητών, την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου. Σκοπός της διημερίδας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το ευρύ κοινό, στην πόλη του Ηρακλείου, για την θεωρία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.

Ο Δαρβίνος και οι μαθητές

Το πρόγραμμα της διημερίδας με θέμα «Κάρολος Δαρβίνος: Η ζωή και το έργο του» περιλαμβάνει επισκέψεις σχολείων και πολιτών και ομιλίες εκπροσώπων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα μιλήσει, επίσης, το αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia, της Νέας Υόρκης, Αργύρης Ευστρατιάδης.

Δαρβίνος-ημερίδα-φοιτητές-ηράκλειο-κρήτη

Συνδιοργανωτές

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προβολής των επιστημονικών περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνδιοργανωτές είναι το Τμήμα Βιολογίας, η περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Η διημερίδα «Κάρολος Δαρβίνος: Η ζωή και το έργο του» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Πειραματικό Θέατρο».

Διαβάστε επίσης