Κράσι: Στέρεψαν οι πηγές, φτιάχνουν νέο αγωγό

Κράσι: Στέρεψαν οι πηγές, φτιάχνουν νέο αγωγό

Οι πηγές στο Κράσι, του δήμου Χερσονήσου, στέρεψαν και η λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης του οικισμού θα δοθεί με την κατασκευή νέου αγωγού και την μεταφορά νερού από τον οικισμό Γωνιών.

Η ανομβρία «χτύπησε» και το Κράσι, που «βλέπει» τις πηγές του να στερεύουν. Και η περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τον δήμο Χερσονήσου, αποφάσισε να «τρέξει» τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου αγωγού, που θα φέρει νερό στο χωριό, από τις γεωτρήσεις της Αγίας Φωτεινής. Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, έβαλε την υπογραφή του για την εκταμίευση ποσού ύψους 290.000 ευρώ, που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο.

Κράσι-στέρεψαν-οι-πηγές-νέος-αγωγός

«Στο Κράσι, κάποτε, περίσσευε νερό…»

Την σχετική εισήγηση έκαναν ο δήμος Χερσονήσου και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Στην σύσκεψη που προηγήθηκε της έγκρισης του ποσού, συμμετείχαν ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Νίκος Αργυράκης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Μανόλης Κοσμαδάκης και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, Κώστας Αργυράκης. «Τα προηγούμενα χρόνια, το Κράσι διέθετε άφθονο νερό από τις πηγές, για τις ανάγκες του. Επιπλέον, περίσσευε νερό, που διοχετευόταν σε παραπλήσιους οικισμούς με πρόβλημα ύδρευσης. Τις τελευταίες περιόδους όμως, λόγω και της μεγάλης ανομβρίας, το νερό στο Κράσι δεν επαρκεί. Είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς νερού από άλλη περιοχή» συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη.

Διαβάστε επίσης