Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο Γεωργιάδη

«Πιάνουν δουλειά», την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, οι μπουλντόζες στο πάρκο Γεωργιάδη. Με ποια σειρά θα εκτελεστούν οι εργασίες. Τι θα γίνει με το πράσινο.

Ο… κύβος ερρίφθη για την ανάπλαση στο πάρκο Γεωργιάδη. Οι εργασίες ξεκινούν την Πέμπτη, με την κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και με τις πρώτες παρεμβάσεις στο τμήμα του πάρκου που περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Δημοκρατίας, ως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και, εσωτερικά, από το μνημείο της Μάχης Κρήτης ως την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο.

«Δεν θα απομακρυνθεί κανένα δέντρο»

Σύμφωνα με τον δήμο Ηρακλείου, το κλάδεμα των δέντρων θα περιοριστεί στα «επίφοβα» κλαδιά, που βρίσκονται παράλληλα στην λεωφόρο Δημοκρατίας και στα ξερά κλαδιά των δέντρων, στο εσωτερικό του πάρκου. «Τονίζεται ότι τα νεκρά δέντρα, των οποίων η αφαίρεση προβλεπόταν στην μελέτη που εκπονήθηκε το 2016, έχουν ήδη αφαιρεθεί. Δεν χρήζει απομάκρυνσης κανένα άλλο δέντρο, σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ενημέρωση για τις εργασίες στο πάρκο Γεωργιάδη

Με το… βλέμμα στις αντιδράσεις των «Φυλών του Πάρκου», ο δήμος Ηρακλείου σημειώνει, επίσης, ότι «η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών θα παρέχει, σε όποιον δημότη επιθυμεί, αναλυτικότερη ενημέρωση, αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών».

Δείτε, αναλυτικά, εδώ τι προβλέπει η μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης