Λάδι, κρασί και αβοκάντο… ταξίδεψαν στην Σουηδία

Λάδι, κρασί και αβοκάντο… ταξίδεψαν στην Σουηδία

Η Κρήτη συμμετείχε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βιολογικών και Φυσικών Προϊόντων «Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair», στο Μάλμε της Σουηδίας, με τοπικά προϊόντα όπως, λάδι, κρασί, πορτοκάλια, βότανα και αβοκάντο.

Στο περίπτερο της περιφέρειας Κρήτης, στην Σουηδία, φιλοξενήθηκαν 10 κρητικές επιχειρήσεις, με ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, πορτοκάλια, κρασί, προϊόντα ζύμης, μέλι και αβοκάντο. Οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους σε μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις βιολογικών και φυσικών προϊόντων και να πραγματοποιήσουν στοχευμένες επαγγελματικές επαφές, με προοπτική την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών.

«Ευκαιρία για τα κρητικά προϊόντα»

Την περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης. «Η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του νησιού, για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της οργανωμένης προσπάθειας, τονίζεται ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής. Και αξιοποιείται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές, διεθνώς, για τα μοναδικά, ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης» ανέφερε ο κ. Χνάρης.

Διαβάστε επίσης