Μοίρασαν χάρτινα σταχτοδοχεία στην Αμμουδάρα

Μοίρασαν χάρτινα σταχτοδοχεία στην Αμμουδάρα

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), με στόχο την μείωση της ρύπανσης των ακτών από τα αποτσίγαρα των καπνιστών, στελέχη και εργαζόμενοι του δήμου Μαλεβιζίου μοίρασαν χάρτινα σταχτοδοχεία στους λουόμενους.

Τα χάρτινα σταχτοδοχεία του ΕΣΔΑΚ μοίρασαν στους λουόμενους στελέχη και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου. Μαζί τους ήταν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Τζεδάκης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Λυδάκης. Χάρτινα σταχτοδοχεία μοιράστηκαν και σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της Αμμουδάρας, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Χάρτινα σταχτοδοχεία και σε άλλες παραλίες

Η δράση θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες, σε άλλες παραλίες του Μαλεβιζίου, από την Παντάνασσα μέχρι το Φόδελε. Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας: «Αυτό το καλοκαίρι προστατεύουμε τις ακτές μας ΚΑΙ από τα αποτσίγαρα!».

«Τοξική βόμβα τα αποτσίγαρα»

Για την δράση με τα χάρτινα σταχτοδοχεία στις παραλίες, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ανέφερε: «Προσωπικά δεν είμαι καπνιστής, ποτέ δεν υπήρξα. Αλλά γνωρίζω, όπως όλοι μας, ότι τα αποτσίγαρα στις πανέμορφες ακτές μας, αποτελούν μια τοξική βόμβα. Μια τεράστια εστία μόλυνσης. Καλώ, λοιπόν, όλους τους καπνιστές, αν δεν μπορούν να σταματήσουν αυτή την βλαβερή και θανατηφόρα συνήθεια, τουλάχιστον να μεριμνούν ώστε να μην μολύνονται οι θάλασσες και οι ακτές μας. Είναι εύκολο. Δεν κοστίζει τίποτα. Και είναι στο χέρι κάθε καπνιστή».

Διαβάστε επίσης