Μυστικά για… σπέσιαλ ψωμί στα σεμινάρια αρτοποιίας του Επιμελητηρίου

Μυστικά για… σπέσιαλ ψωμί στα σεμινάρια αρτοποιίας του Επιμελητηρίου

Επαγγελματίες αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες κάθισαν στα… θρανία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διδάχθηκαν νέες τεχνικές και ενημερώθηκαν για νέα προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους.

Τα σεμινάρια αρτοποιίας, με αντικείμενο το ψωμί, τα γλυκά και άλλα προϊόντα, πραγματοποιήθηκαν από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου. Τα σεμινάρια ήταν προσανατολισμένα στην καινοτομία και την διαφοροποίηση του φούρνου της γειτονιάς. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να βελτιώσουν το ψωμί και τα υπόλοιπα προϊόντα τους. Και, μέσα από τα μαθήματα, απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Η συνεργασία που εγκαινίασαν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ θα συνεχιστεί το καλοκαίρι, με τα εκπαιδευτικά τμήματα που απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες, αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες. Τα εκπαιδευτικά τμήματα θα αποτελέσουν την «μαγιά» στην οποία θα βασιστεί η λειτουργία της Σχολής Αρτοποιίας.

Εντατικά μαθήματα αρτοποιίας το φθινόπωρο

Η Σχολή θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην Ν. Αλικαρνασσό, σε σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο. Το πρόγραμμα της Σχολής θα περιλαμβάνει ταχύρρυθμα, αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας, σεμινάρια για το ψωμί και, γενικότερα, για την αρτοποιία. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2018. Στόχος είναι να εξελιχθεί το επάγγελμα του αρτοποιού και να καταρτιστούν νέοι επαγγελματίες, με αναβαθμισμένα προσόντα.

Οι Τεχνικές Σχολές βρίσκονται ήδη σε επαφή με αντίστοιχες Σχολές της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης