«Να γίνει κέντρο αποκατάστασης κοσμοναυτών η Κρήτη»

«Να γίνει κέντρο αποκατάστασης κοσμοναυτών η Κρήτη»

«Η Κρήτη διαθέτει το κατάλληλο κλίμα και τις υποδομές για να γίνει κέντρο αποκατάστασης κοσμοναυτών» ανέφερε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Όλεγκ Αρτέμιεφ, σε συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης καλωσόρισε τον Ρώσο κοσμοναύτη, Όλεγκ Αρτέμιεφ και την οικογένειά του στο νησί και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν, τα τελευταία χρόνια, την Κρήτη για την αποκατάσταση της υγείας τους, μετά από διαστημικά ταξίδια.

Δείτε εδώ ποιος είναι ο Όλεγκ Αρτέμιεφ και σε ποιες διαστημικές αποστολές έχει συμμετάσχει.

«Η παρουσία του 7ου κοσμοναύτη που επιλέγει την Κρήτη για να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, δείχνει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο νησί. Και είναι μια μεγάλη προβολή για την Κρήτη και την Ελλάδα» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ μίλησε με θερμά λόγια για την Κρήτη και τις ομορφιές της και θυμήθηκε τις ολιγοήμερες διακοπές του στο νησί, πριν από δύο χρόνια.

«Πέρασα υπέροχα, εγώ και η οικογένειά μου, κατά την διάρκεια των διακοπών μας στην Κρήτη, πριν από δύο χρόνια. Τότε, αποφάσισα το πρόγραμμα αποκατάστασης, μετά την επιστροφή μου, να το ακολουθήσω στο όμορφο νησί σας. Η Κρήτη είναι πανέμορφη και ξεχωρίζει στην Μεσόγειο, από το διάστημα. Την φωτογραφίζουμε συχνά, επειδή ο διαστημικός σταθμός, ανά 24 ώρες, κάνει 16 περιστροφές γύρω από την Γη» είπε ο Ρώσος κοσμοναύτης.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, με τον Όλεγκ Αρτέμιεφ να προσφέρει στον περιφερειάρχη Κρήτης μια φωτογραφία των μελών της διεθνούς αποστολής στο διάστημα. Πάνω της, έγραψε στα ελληνικά: «Στον Σταύρο, καλά αποτελέσματα». Ο κ. Αρναουτάκης χάρισε στον Ρώσο κοσμοναύτη το λεύκωμα «Η Κρήτη της καρδιάς μας».

Διαβάστε επίσης