Νέο “καμπανάκι” για την αφρικανική σκόνη

Νέο “καμπανάκι” για την αφρικανική σκόνη

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κρήτης, προειδοποιεί για νέες υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων (PM10), μέχρι την Πέμπτη. Συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει… δριμύτερη και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να προστατευθούν από τους ρύπους που μεταφέρει. Το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα “χτυπήσει” κυρίως τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου. Υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων θα καταγραφούν όμως και σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) στην ατμόσφαιρα αναμένεται να ξεπεράσει το ανώτατο φυσιολογικό όριο των 50μg/μ³. Το φαινόμενο θα “ταλαιπωρήσει” τους κατοίκους της Κρήτης μέχρι και την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Οδηγίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας συνιστά σε ενήλικες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις και την έντονη σωματική άσκηση, για όσο διαρκεί το φαινόμενο. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν επίσης: παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, άτομα άνω των 65 ετών και ασθενείς που πάσχουν από άσθμα.

Διαβάστε επίσης