Νέος δρόμος για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Βόνης

Νέος δρόμος για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Βόνης

«Πράσινο φως» για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει Αρχοντικό – Γαλατά – Βόνη και Γαλατά – Χουμέρι. Θα δημιουργηθεί νέα, εναλλακτική πρόσβαση για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, στην Βόνη, όπου διοργανώνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι της Κρήτης.

Αναβαθμίζεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει Αρχοντικό – Γαλατά – Βόνη και Γαλατά – Χουμέρι, με έργα προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Με την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, θα δημιουργηθεί άλλη μία δίοδος προς το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, στην Βόνη, που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι περίπου 100.000 προσκυνητές.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, προκειμένου να συζητήσουν για την εξέλιξη του έργου. Όπως ανέφερε ο κ. Καλογεράκης, «το έργο θα λύσει πολλά προβλήματα κυκλοφορίας, στα όρια του δήμου».

βόνη-μοναστήρι-νέος-δρόμος

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων, Γιώργος Αλεξάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Νεκτάριος Σερμάκης. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο δημοτικός σύμβουλος, Γεώργιος Πατρωνάκης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βόνης, Μιχάλης Στεφανάκης και ο γραμματέας του Πολιτιστικού Σύλλογου Βόνης, Μανόλης Φραγκιαδουλάκης.

Διαβάστε επίσης