Ο Νίκος Ξυλούρης και το εντυπωσιακό γκράφιτι στα Ανώγεια

Ο Νίκος Ξυλούρης και το εντυπωσιακό γκράφιτι στα Ανώγεια

Η μορφή του Νίκου Ξυλούρη «υποδέχεται» τους επισκέπτες που ανηφορίζουν στα Ανώγεια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πέτρας Πολιτισμός 2018». Το εντυπωσιακό γκράφιτι δημιούργησε ο καλλιτέχνης, Αλέξανδρος Ραπτάκης.

Ο Νίκος Ξυλούρης έγινε… γκράφιτι στα Ανώγεια και «καλωσορίζει» τους επισκέπτες που σταματούν αυτές τις ημέρες στο χωριό για τις εκδηλώσεις «Πέτρας Πολιτισμός 2018». Ο καλλιτέχνης, Αλέξανδρος Ραπτάκης, έβαλε όλο το μεράκι και την τέχνη του και κατάφερε να συγκινήσει ντόπιους και ξένους, με μια υπέροχη δημιουργία αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο της Κρήτης».

Ο Νίκος Ξυλούρης “περιμένει” τους επισκέπτες στην είσοδο του χωριού. Δίπλα του, οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Το εντυπωσιακό γκράφιτι με την μορφή του Νίκου Ξυλούρη δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του αντιφασιστικού φεστιβάλ Χαϊμαλίνα (Ανώγεια, 10 – 12 Αυγούστου), που αποτελεί τμήμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πέτρας Πολιτισμός 2018».

Γκράφιτι και στην Αγία Τριάδα, στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι γκράφιτι με την μορφή του Νίκου Ξυλούρη υπάρχει και στην πόλη του Ηρακλείου, στην συνοικία της Αγίας Τριάδας. Πριν από λίγο καιρό, το συγκεκριμένο έργο τέχνης είχε βρεθεί στο στόχαστρο βανδάλων, που επιχείρησαν να το καταστρέψουν, ρίχνοντας πάνω του κόκκινη μπογιά. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση καλλιτεχνών, εθελοντών και κατοίκων της Αγίας Τριάδας, το γκράφιτι απέκτησε την αρχική μορφή του και εξακολουθεί να αποτελεί «στολίδι» για την πόλη του Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης