Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση Ηρακλείου – Τσουκάριτσα

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση Ηρακλείου – Τσουκάριτσα

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός και ο δήμαρχος Τσουκάριτσα, Σρτζαν Κόλαριτς, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Ηρακλείου – Τσουκάριτσα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην Λότζια. «Ευοίωνες προοπτικές για στενή συνεργασία σε τουρισμό, παιδεία, πολιτισμό και επιχειρήσεις» βλέπουν οι δύο άνδρες.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, καλωσόρισε την σερβική αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της αδελφοποίησης των δήμων Ηρακλείου – Τσουκάριτσα.

«Η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με το Βελιγράδι – Τσουκάριτσα στερεώνει τους παραδοσιακούς δεσμούς μας και ανοίγει ευοίωνες προοπτικές για στενή συνεργασία σε καίριους τομείς. Στον τουρισμό, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και σε κάθε άλλο τομέα, που θα συμβάλλει στην πρόοδο των πόλεών μας.

Ιδιαίτερα στον Τουρισμό και στον επιχειρηματικό κλάδο, έχουμε την βούληση να υπάρξουν, ταχύτατα, θετικές δράσεις. Προσβλέπουμε, επίσης, στις ξεχωριστές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, που μπορούν να αποδώσουν στις περιοχές μας ουσιαστικά οφέλη. Όπως γνωρίζετε η Κρήτη παράγει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, με κύριο ανάμεσά τους το ελαιόλαδο, που μπορούν να αποτελέσουν βάση για εισαγωγές – εξαγωγές προϊόντων της δικής μας και της δικής σας γης» είπε ο κ. Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος της Τσουκάριτσα, Σρτζαν Κόλαριτς, μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους δυο λαούς και για τα αμοιβαία οφέλη της αδελφοποίησης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Στην σερβική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρέσβης της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τσουκάριτσα, Μίλαν Στόιτς, η αντιδήμαρχος, Βλαντέτα Γιοβάνοβιτς, ο δημοτικός σύμβουλος, Ζντράβκο Τοπάλοβιτς, η σύμβουλος της σερβικής πρεσβείας, Αλεξάνδρα Στάνκοβιτς και οι συνεργάτες του δημάρχου Τσουκάριτσα, Βιολέτα Γιέβντιτς και Νάντα Μάρκοβιτς.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Στέλα Καλογεράκη, Γιώργος Καραντινός, Κώστας Βαρδαβάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης,  ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Gian Andrea Garancini, o εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου, Νίκος Φακουρέλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Νίκος Αγγελάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αγαπάκης, Μαρία Ξυλούρη, Γιώργος Μανδαλάκης και η γενική γραμματέας του δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού.

Διαβάστε επίσης