Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αναλυτικό πρόγραμμα.

Με γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, στο Ηράκλειο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή, με την επίσημη δοξολογία και την παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Μετά την έπαρση της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (08:00), θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία (στις 10:45) στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά. Στην δοξολογία θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Νεκταρία Πρωτογεράκη.

Κατάθεση στεφάνων

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στις 11:30. Και στις 12:00, θα ξεκινήσει η παρέλαση, από την λεωφόρο Δημοκρατίας (στο ύψος του Μνημείου Μάχης Κρήτης), προς την πλατεία Κορνάρου (μέσω της οδού Αβέρωφ).

Ποιοι συμμετέχουν στην παρέλαση

Θα παρελάσουν τμήματα: της Φιλαρμονικής του δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Νεκτάριος Βριούλων εκ Μικράς Ασίας», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», του Συλλόγου «Ροδαυγή», των δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του στρατού.

Στην παρέλαση, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας, στις 18:00, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαβάστε επίσης