Περισσότερα παιδιά χωρίς τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Περισσότερα παιδιά χωρίς τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Ρύθμιση – «ανάσα» για έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στο Ηράκλειο. Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, απαλλάσσονται περισσότερες οικογένειες από τα τροφεία.

Την απαλλαγή περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση να καταβάλουν τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

– Για οικογένειες με 1 έως 2 παιδιά, το κριτήριο για την απαλλαγή από τα τροφεία αυξήθηκε στα 12.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, από 8.000 ευρώ.

– Για οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και έναν γονέα κατά 67% ΑΜΕΑ, από 12.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το κριτήριο για την απαλλαγή τους αυξήθηκε στα 20.000 ευρώ.

Λαμπρινός: «Καθήκον μας η ρύθμιση για τα τροφεία»

“Πρόκειται για ακόμα μία ενέργεια με την οποία στοχεύουμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Το είχαμε πει από πέρυσι, όταν και πάλι είχαμε αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια. Είχαμε πει ότι, εφόσον υπήρχε η δυνατότητα, το ίδιο θα κάναμε και φέτος. Θεωρούμε καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους δημότες, με κάθε τρόπο. Και η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων, για έναν σημαντικό αριθμό οικογενειών, αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος” ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Διαβάστε επίσης