Πεζοπορία 73 χιλιομέτρων και προσκύνημα στην Μονή Κουδουμά

Πεζοπορία 73 χιλιομέτρων και προσκύνημα στην Μονή Κουδουμά

Προσκυνηματική πεζοπορία, από το Ηράκλειο στην μονή Κουδουμά, για να εκπληρώσουν ένα τάμα στην Παναγία, θα πραγματοποιήσουν αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Σήμερα το απόγευμα η εκκίνηση. Πορεία όλη την νύχτα και τερματισμός αύριο, Σάββατο 30 Ιουνίου, μετά από 13 – 15 ώρες.

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει την προσκυνηματική πεζοπορία (73 χιλιομέτρων) για ένατη συνεχή χρονιά. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Εκκίνηση σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 18:00, πλατεία Σινάνη – Ούλωφ Πάλμε – Βασιλειές – Σίλαμος – Αρχάνες – Χουδέτσι – Παρθένι – Αρμανώγεια – Τεφέλι – Λιγόρτυνος – Πραιτώρια – Χάρακας – Στέρνες – Ιερά Μονή Κουδουμά. Η πεζοπορία (γρήγορο βάδισμα και τρέξιμο) θα ολοκληρωθεί μετά από 13 – 15 ώρες.

Θυμηθείτε τι είπε στο kritimono, εκ μέρους των διοργανωτών της προσκυνηματικής πεζοπορίας, ο υπεύθυνος, Σπυρίδων Καμπαξής.

Φακός, καπέλο και αντιηλιακό

Οι αθλητές πρέπει να έχουν μαζί τους μπλούζες, δύο ζευγάρια παπούτσια, αντιανεμικό, φακό για την νύχτα, αντιηλιακό και καπέλο. Στο βαν των διοργανωτών, που θα τους συνοδεύει, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για τον ανεφοδιασμό τους: νερό, ισοτονικά, σάντουιτς, κρουασάν, γλυκά. Το ίδιο βαν θα μεταφέρει και τον εξοπλισμό των αθλητών. Στο πλευρό των συμμετεχόντων θα βρίσκονται μέλη της Ομάδας Διάσωσης «Φίλιος Ζεύς».

Στον τερματισμό, οι αθλητές θα προσκυνήσουν και θα κολυμπήσουν στην παραλία που βρίσκεται δίπλα στην μονή Κουδουμά. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στην εκκλησία της Παναγίας, από τον ηγούμενο της μονής, Μακάριο. Πριν την επιστροφή (με αυτοκίνητα των διοργανωτών), θα προσφερθεί γεύμα στους αθλητές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Διαβάστε επίσης