Ποιος δεν αντέχει την ομορφιά στον Λάκκο;

Ποιος δεν αντέχει την ομορφιά στον Λάκκο;

Στον Λάκκο των χρωμάτων και των ονείρων, κάποιοι βάλθηκαν να καταστρέψουν σε μια νύχτα όσα, με κόπο και μεράκι, “έχτισαν” τα τελευταία χρόνια κάτοικοι, καλλιτέχνες και εθελοντές. Η θεά με τα φίδια στην Γιαννίκου, η τοιχογραφία για την ειρήνη και άλλα έργα τέχνης γέμισαν, σε ένα βράδυ, με κόκκινες μουτζούρες… Ποιος δεν αντέχει την ομορφιά στον Λάκκο;

Οι κάτοικοι της περιοχής και τα μέλη της εθελοντικής πρωτοβουλίας “The Lakkos Project” είδαν, με θλίψη, πολλά από τα έργα τέχνης που κοσμούν τα παλιά κτίρια του Λάκκου λερωμένα με κόκκινη μπογιά.

Δεν άντεξε/αν την ομορφιά

Οι φωτογραφίες που “ανέβηκαν” στην σελίδα του “Lakkos Project” αποκαλύπτουν το… μένος του αγνώστου/ των αγνώστων που θέλησε/αν να διώξουν την ομορφιά από την συνοικία του Λάκκου.

“Ποιος καταστρέφει την τέχνη για καλό; Οι ζωγραφιές ήταν κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Οι κάτοικοι του Λάκκου τις αγαπούν και είναι πολύ αναστατωμένοι. Οι Ρομά, που συχνά βοηθούν το Lakkos Project, δεν είναι χαρούμενοι. Ο Λάκκος χρειάζεται αγάπη και κατανόηση” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα που συνοδεύει την (θλιβερή) ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι ο Λάκκος φιλοξένησε, τις τελευταίες ημέρες, δράσεις του αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του kritimono στο Lakkos Project. Και εδώ, ρεπορτάζ για τις τοιχογραφίες της οδού Γιαννίκου.

Διαβάστε επίσης