Πορεία 73 χιλιομέτρων για ένα τάμα στην Παναγία

Πορεία 73 χιλιομέτρων για ένα τάμα στην Παναγία

Ένα τάμα στην Παναγία, αλλά και η αγάπη για τον αθλητισμό και την προπόνηση «κρύβονται» πίσω από την πορεία (πεζοπορία και τρέξιμο) 73 χιλιομέτρων, που θα πραγματοποιήσουν περίπου 15 αθλητές, από το Ηράκλειο ως την Μονή Κουδουμά.

Στην προσκυνηματική πεζοπορία που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, στις 29 και 30 Ιουνίου, οι αθλητές θα συναντηθούν στην πλατεία Σινάνη, στο Ηράκλειο, θα διασχίσουν την λεωφόρο Ούλωφ Πάλμε, θα περάσουν από Βασιλειές, Σίλαμο, Αρχάνες, Χουδέτσι, Τεφέλι, Λιγόρτυνο, Χάρακα και Παράνυμφους και θα βγουν στο μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή Κουδουμά. «Συνολικά, θα διανύσουμε 73 χιλιόμετρα. Είναι η 9η χρονιά που θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία, για το τάμα ενός μέλους του συλλόγου μας στην Παναγία. Όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε γύρω στα 15 άτομα» εξηγεί στο kritimono ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Σπυρίδων Καμπαξής.

Νυχτερινή πορεία για το τάμα στην Παναγία

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 17:30, οι αθλητές θα συναντηθούν στην πλατεία Σινάνη (Ατσαλένιο). Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18:00, με τους αθλητές να βαδίζουν/ τρέχουν όλη την νύχτα και να καταλήγουν μετά από 13 – 15 ώρες στην Μονή Κουδουμά, εκπληρώνοντας το τάμα στην Παναγία. Στο πλευρό των συμμετεχόντων θα βρίσκονται μέλη της Ομάδας Διάσωσης “Φίλιος Ζεύς”. Τους αθλητές θα συνοδεύουν αυτοκίνητα, για λόγους ασφαλείας, ενώ θα υπάρχει συνεχής ανεφοδιασμός (νερό, ισοτονικά κλπ.).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την πορεία των 73 χιλιομέτρων, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να είναι άρτια προετοιμασμένοι. Θα πρέπει να έχουν τρέξει ή περπατήσει και στο παρελθόν παρόμοια απόσταση ή μαραθώνιο. Και να είναι απολύτως υγιείς. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή τους. Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Διαβάστε επίσης