Σήμερα η “Βραδιά Ερευνητή” στο ΙΤΕ

Σήμερα η “Βραδιά Ερευνητή” στο ΙΤΕ

Από τις 17:00 ως τις 23:00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τα ερευνητικά πειράματα, τις επιστημονικές μεθόδους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ, που συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στην μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας. Η “Βραδιά Ερευνητή” θα κλείσει με συναυλία του Ρος Ντέιλι.

Η “Βραδιά Ερευνητή”, που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις, σε 36 χώρες, έχει ως στόχο να φέρει τους νέους ανθρώπους πιο κοντά στην έρευνα και την επιστήμη.

Στο ΙΤΕ, θα παρουσιαστούν σήμερα, Παρασκευή 28/9, επιστημονικές εργασίες μαθητών, κατασκευές, εργαστήρια, αλλά και μία θεατρική παράσταση. Το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής της έρευνας περιλαμβάνει και μία πρωτοβουλία στήριξης των φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης που έμειναν χωρίς στέγη, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα διατίθενται βιβλία από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, σε ειδική τιμή, με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης. Στην «Βραδιά Ερευνητή» θα φιλοξενηθούν μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κρήτης, που θα παρουσιάσουν τα επιστημονικά επιτεύγματά τους στους επισκέπτες. Θα παρουσιαστούν, επίσης, κατασκευές μαθητών που έχουν βραβευθεί στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής.

Θέατρο και Ρος Ντέιλι στην «Βραδιά Ερευνητή»

Στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, στο εργαστήριο «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες», θα αναλυθούν, με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, θέματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην ψηφιακή εποχή. Θα παρουσιαστεί, επίσης, η θεατρική παράσταση «Για έναν Οβολό…», που αποτελεί «ένα ταξίδι ανακάλυψης, ιστορίας, μύθου και συναισθημάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει παιδιά και εφήβους στα μυστικά της μοριακής έρευνας, που συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά».

Η «Βραδιά Ερευνητή» θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Ρος Ντέιλι, στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ. Συμμετέχει η Μαρίτζια Κατσούνα.

Διαβάστε επίσης