Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο Καλλικράτης

Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο Καλλικράτης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η τελετή ανακήρυξης του Καλλικράτη σε μαρτυρικό χωριό. Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, ριζίτικα και πεντοζάλι, τίμησαν τα θύματα των ναζί.

Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών εντάχθηκε ο Καλλικράτης Σφακίων, «το χωριό των 4 Ολοκαυτωμάτων», σε μια τελετή που «σφράγισε» με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εκδηλώσεις για την ένταξη του Καλλικράτη στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας. Στρατιωτικό τμήμα απέδωσε τιμές, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

«Τιμούμε σήμερα, εδώ, στον Καλλικράτη, την ιερή μνήμη εκείνων που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στις 8 Οκτωβρίου 1943. Τιμούμε την μνήμη τους και διδασκόμαστε» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Για το Ολοκαύτωμα του 1943, στον Καλλικράτη, μίλησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καλογεράκης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδι, από την ριζίτικη ομάδα Ασφένδου και πεντοζάλι, από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά».

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαβάστε επίσης