Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του δήμου Ηρακλείου

Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του δήμου Ηρακλείου

Το ΙΤΕ τιμήθηκε από τον δήμο Ηρακλείου με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως, για τα 35 χρόνια προσφοράς του στην επιστήμη και την κοινωνία. «Τιμή για την πόλη μας αυτό το βραβείο» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Σε μια λιτή τελετή, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, παρέδωσε το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του δήμου Ηρακλείου στον πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

«Θέλουμε το ΙΤΕ να είναι πυλώνας ανάπτυξης και σημείο αναφοράς, σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Είμαστε περήφανοι που οι άνθρωποί μας διαπρέπουν» είπε ο κ. Ταβερναράκης.

«Η βράβευση αυτή τιμάει, πρωτίστως, την ίδια την πόλη μας, που έχει το προνόμιο να διαθέτει στους κόλπους της ένα ερευνητικό ίδρυμα διεθνούς εμβέλειας. Εδώ και δεκαετίες, το ΙΤΕ συμβάλλει καθοριστικά σε ζητήματα αναρίθμητων τομέων αιχμής της κοινωνίας. Προετοιμάζει μεθοδικά και με ανοικτούς ορίζοντες μια ουσιαστική ανάπτυξη για τον τόπο μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η Μικτή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του δήμου Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως έχουν τιμηθεί, στο παρελθόν, οι Στυλιανός Αλεξίου και Φώτης Καφάτος, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού και οι καθηγητές, Θεοχάρης Δετοράκης, Γρηγόρης Σηφάκης.

Διαβάστε επίσης