Συγκέντρωσαν 2,5 τόνους ρούχα για ανακύκλωση!

Συγκέντρωσαν 2,5 τόνους ρούχα για ανακύκλωση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προώθησης της κυκλικής οικονομίας που διοργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου. Δείτε ποια σχολεία είχαν τις καλύτερες επιδόσεις. 

Τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με τίτλο «Τα ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι σκουπίδια», συγκέντρωσαν, συνολικά, 2,56 τόνους παλιά ρούχα και παπούτσια, που θα ανακυκλωθούν.

Στόχος του διαγωνισμού, ήταν “να ενισχυθεί το μήνυμα ότι ακόμα και τα παλιά ρούχα και παπούτσια μπορούν να ανακυκλωθούν, να γίνουν νέα, διαφορετικά, προϊόντα και να μην καταλήξουν στους ΧΥΤΑ”.

Τα σχολεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ρούχα και παπούτσια:

*51ο & 78ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, με 1,37 κιλά/μαθητή.

*21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, με 1,22 κιλά/μαθητή.

*28ο & 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, με 1,14 κιλά/μαθητή.

Στα 3 πρώτα σχολεία δόθηκαν επιταγές 600, 400 και 300 ευρώ, για την αγορά εξοπλισμού της επιλογής τους και την κάλυψη αναγκών τους. Τις επιταγές παρέλαβαν οι διευθυντές των μονάδων, Μαρία Ζαχαριουδάκη, Μανώλης Σουργιαδάκης και Μιχάλης Ιατράκης, αντίστοιχα.

«Η κυκλική οικονομία, όπου το τέλος της ζωής ενός προϊόντος σημαίνει την αρχή για ένα νέο προϊόν, γίνεται ολοένα και πιο οικεία στην κοινωνία μας. Με αυτές τις ενέργειες, αποσκοπούμε στο να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την νέα γενιά, αλλά και τους γονείς, για τις αναγκαιότητες ανάπτυξης των μεθόδων και της γενικότερης φιλοσοφίας της κυκλικής οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης.

Διαβάστε επίσης