Τα ενετικά νεώρια γέμισαν… φωτογραφίες

Τα ενετικά νεώρια γέμισαν… φωτογραφίες

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), τοποθετήθηκαν στα ενετικά νεώρια μεταλλικές κατασκευές με φωτογραφίες του λιμανιού και με ενημερωτικές επιγραφές για τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Ένας… μίνι τουριστικός οδηγός, με φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν στα ενετικά νεώρια, το λιμανάκι του Κούλε και την γύρω περιοχή, υπάρχει πλέον στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Διαβάστε εδώ την ιστορία των ενετικών νεωρίων του Ηρακλείου, με τους 19 ταρσανάδες, που μπορούσαν να φιλοξενήσουν ως 50 γαλέρες!

Σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, ο ΟΛΗ τοποθέτησε τις μεταλλικές κατασκευές (πινακίδες) στα ανατολικά νεώρια. Οι κατασκευές φωτίζονται το βράδυ, ομορφαίνοντας το μνημείο.

«Η συνολική εικόνα του μνημείου αναβαθμίζεται, καθώς η τοποθέτηση των αυτόφωτων πινακίδων όχι μόνο συνάδει με την ιστορικότητα του μνημείου, αλλά διευκολύνει και τους επισκέπτες, για την περιήγησή τους στα νεώρια, το λιμάνι και την γύρω περιοχή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΗ.

Διαβάστε επίσης