Θα κόψουν κεφαλοτύρι βάρους ενός τόνου στα Ζωνιανά

Θα κόψουν κεφαλοτύρι βάρους ενός τόνου στα Ζωνιανά

Η 10η Γιορτή Βοσκού και Τυριού έρχεται την Τετάρτη 15 Αυγούστου, στα Ζωνιανά, με τους διοργανωτές να παρουσιάζουν και να κόβουν ένα… πελώριο κεφαλοτύρι, που θα ζυγίζει έναν τόνο. Κρητικές μελωδίες και συναυλία με την Φωτεινή Δάρρα, στο πρόγραμμα της γιορτής.

Το γιγαντιαίο κεφαλοτύρι αναμένεται να «κλέψει» τις εντυπώσεις στην 10η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, στην Τετάρτη 15/8, στις 18:00. «Πρόκειται για μια γιορτή – θεσμό, που χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τις συνήθειες των κατοίκων του ορεινού Μυλοποτάμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας Κρήτης. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου «Σφεντόνη».

Κεφαλοτύρι, χορός και μουσική  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν και θα κόψουν το τεράστιο κεφαλοτύρι. Θα ακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις, με την Φωτεινή Δάρρα να ερμηνεύει τραγούδια «της διαδρομής από την Τζένη Βάνου στις μάγισσες της Σμύρνης». Κρητικούς σκοπούς θα παίξει το συγκρότημα του Τάσου Νικηφόρου. Θα χορέψει ο σύλλογος «Τ’ αόρη», του Στέλιου Πατελάρου.

Την 10η Γιορτή Βοσκού και Τυριού διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς από τα Ζωνιανά. Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Μυλοποτάμου.

Διαβάστε επίσης