Τίμησαν την Μάχη της Κρήτης

Τίμησαν την Μάχη της Κρήτης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης, στο κέντρο του Ηρακλείου, τίμησαν οι τοπικές αρχές την 78η επέτειο της «Μάχης της Κρήτης».

Οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος, διευθύντρια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Μαρία Πατραμάνη.

Κατάθεση στεφάνων για την Μάχη της Κρήτης

Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από βουλευτές του Ηρακλείου, τον Πρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας, εκπρόσωπο της περιφέρειας Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου, τον δήμαρχο Ηρακλείου και εκπροσώπους στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, κομμάτων, φορέων απόστρατων και αντιστασιακών οργανώσεων.

“Τιμή και δόξα στους αγωνιστές”

Σε μήνυμά του για την Μάχη της Κρήτης, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει: ”

«Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης όλων μας, ώστε οι Έλληνες να προχωρήσουμε ενωμένοι για πρόοδο, για το κοινό καλό, για την χώρα και τους πολίτες.

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ”.

Διαβάστε επίσης