Η UNESCO βραβεύει τον δήμο Ηρακλείου

Η UNESCO βραβεύει τον δήμο Ηρακλείου

Σημαντική διεθνής διάκριση για τον δήμο Ηρακλείου, που κέρδισε το… “χάλκινο μετάλλιο”, μεταξύ 223 πόλεων και θα τιμηθεί από την UNESCO, στην κατηγορία «Learning City Awards 2019 – Οι πόλεις που μαθαίνουν».

Σύμφωνα με την επιστολή της UNESCO προς τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, το Ηράκλειο βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας, ανάμεσα σε 223 πόλεις από 51 χώρες, πίσω μόνο από το Aswan της Αιγύπτου και το Chengdu της Κίνας.

Η βράβευση του δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με το σκεπτικό της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης της UNESCO, οφείλεται “στον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο έφερε κοντά τους πολίτες και τους μετανάστες, προωθώντας την ισότητα και την κοινωνική συνοχή, μέσα από αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το «Fit for All». Αλλά και στην συνολική προσέγγιση του δήμου στο πεδίο της δια βίου μάθησης, μέσω της οποίας προωθείται η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και δημιουργούνται ισχυρά δίκτυα, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο”.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος για θέματα δια βίου μάθησης, Γιώργος Βλαχάκης, δήλωσε: «Η βράβευση από την UNESCO αποτελεί μεγάλη τιμή για τον δήμο Ηρακλείου. Παράλληλα, είναι αναγνώριση των προσπαθειών μας στον συγκεκριμένο τομέα. Χάρη στην αρμονική συνεργασία όλων των αρμοδίων αντιδημάρχων, καθώς και φορέων και ιδρυμάτων της πόλης, το Ηράκλειο πετυχαίνει τον στόχο που έχει θέσει η UNESCO, με την δημιουργία του δικτύου “Πόλεις που μαθαίνουν”, που δεν είναι άλλος από το να ενεργοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες, ώστε, συνεργαζόμενες, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους”.

Διαβάστε επίσης