«Βραδιά Ερευνητή» στο ΙΤΕ

«Βραδιά Ερευνητή» στο ΙΤΕ

Όπως κάθε χρόνο, το ΙΤΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα, που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις, σε 36 χώρες. Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 ως τις 23:00, οι εκδηλώσεις. Και συναυλία με τον Ρος Ντέιλι στην “Βραδιά Ερευνητή”.

Επιστημονικά επιτεύγματα μαθητών, κατασκευές, εργαστήρια, θεατρική παράσταση, αλλά και μια πρωτοβουλία στήριξης των φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης που έμειναν χωρίς στέγη, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Βραδιά Ερευνητή», στο ΙΤΕ.

Με στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων, ώστε να «γνωρίσουν» τα ερευνητικά πειράματα, τις επιστημονικές μεθόδους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ, το ίδρυμα ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 28/9, για την μεγάλη βραδιά της έρευνας.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται βιβλία από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, σε ειδική τιμή, με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης. Στην «Βραδιά Ερευνητή» θα φιλοξενηθούν μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κρήτης, που θα παρουσιάσουν τα επιστημονικά επιτεύγματά τους στους επισκέπτες. Θα παρουσιαστούν, επίσης, κατασκευές μαθητών που έχουν βραβευθεί στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής.

Θέατρο και Ρος Ντέιλι στην “Βραδιά Ερευνητή”

Στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, στο εργαστήριο «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες», θα παρουσιαστούν με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, θέματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην ψηφιακή εποχή. Θα παρουσιαστεί, επίσης, η θεατρική παράσταση «Για έναν Οβολό…», που αποτελεί «ένα ταξίδι ανακάλυψης, ιστορίας, μύθου και συναισθημάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει παιδιά και εφήβους στα μυστικά της μοριακής έρευνας, που συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά».

Η «Βραδιά Ερευνητή» θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Ρος Ντέιλι, στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ. Συμμετέχει η Μαρίτζια Κατσούνα.

Διαβάστε επίσης