Χρηματοδότηση 1.400.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Σητείας

Χρηματοδότηση 1.400.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Σητείας

Πρόσθετα κονδύλια, ύψους 300.000 ευρώ, ενέκρινε η περιφέρεια Κρήτης για τον ΧΥΤΑ Σητείας. Στο 1.400.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνει την δημιουργία νέου κυττάρου και την περιβαλλοντική «θωράκιση» του χώρου.

Με ποσό ύψους 1.400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο κατασκευής νέου κυττάρου, στον ΧΥΤΑ Σητείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει εξειδικευμένες εργασίες, όπως η κατασκευή μονάδας αντίστροφης όσμωσης στραγγιδίων, η δημιουργία περίφραξης και άλλες περιβαλλοντικές εργασίες. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά την συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον δήμαρχο Σητείας, Θεόδωρο Πατεράκη.

“Λύνουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών για δύο χρόνια”

«Με το νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ Σητείας, λύνουμε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Περίοδο κατά την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εντάξει την κατασκευή νέας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Σητεία» είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Θεόδωρος Πατεράκης.

Στην σημασία του έργου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, που τόνισε ότι με το νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ Σητείας θα μειωθεί το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» της Κρήτης. «Μέσα από συνεργασίες με τους συναρμόδιους φορείς, προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας και να συμβαδίσουμε με τις οδηγίες της Ε.Ε. Να γίνουμε τόπος πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες» είπε ο κ. Μαμουλάκης.

Διαβάστε επίσης