• Στον Άγιο Ματθαίο των Σιναϊτών

  Στον Άγιο Ματθαίο των Σιναϊτών

  Διασχίζοντας την οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, στο κέντρο του Ηρακλείου, ίσα που διακρίνεις, πίσω από τους φοίνικες και τα καταπράσινα παρτέρια, το καμπαναριό του Αγίου Ματθαίου των Σιναϊτών.

 • Η κρήνη Πριούλι, πίσω από το Μποδοσάκειο

  Η κρήνη Πριούλι, πίσω από το Μποδοσάκειο

  «Κρυμμένη» πίσω από το Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο, η κρήνη Πριούλι (ή Φοντάνα Νουόβα ή Δελημάρκου) σχεδιάστηκε από τον Γενικό Προβλεπτή, Αντόνιο Πριούλι, που βρήκε… «φλέβα» νερού στην περιοχή.

 • Ο θρύλος του Δούκα του Μποφώρ

  Ο θρύλος του Δούκα του Μποφώρ

  Στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, η μαρμάρινη στήλη με τον λευκό σταυρό που δημιουργήθηκε το 1913 με πρωτοβουλία της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα, υπενθυμίζει σε ντόπιους και επισκέπτες την θυσία του Δούκα του Μποφώρ (François de Vendôme).

 • Η (ξεχασμένη) κρήνη του Ιμπραήμ Μπαμπά

  Η (ξεχασμένη) κρήνη του Ιμπραήμ Μπαμπά

  Κρυμμένη στην οδό Αλμυρού, λίγα μέτρα μακριά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, άγνωστη στους περισσότερους και σε πολύ κακή κατάσταση, στέκεται η κρήνη του Ιμπραήμ Μπαμπά.

 • Τα ενετικά νεώρια που… γκρέμισε η παραλιακή λεωφόρος

  Τα ενετικά νεώρια που… γκρέμισε η παραλιακή λεωφόρος

  Τα ενετικά νεώρια και η ιστορία τους. Ένα στολίδι στην «βιτρίνα» της πόλης του Ηρακλείου. Οι 19 ταρσανάδες που μπορούσαν να φιλοξενήσουν μέχρι 50 γαλέρες, η δεξαμενή χωρητικότητας 20.000 βαρελιών που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και τα τμήματα που «θυσιάστηκαν», για την διάνοιξη της παραλιακής λεωφόρου.

 • Στην Παναγία Κερά, στο Λασίθι

  Στην Παναγία Κερά, στο Λασίθι

  Χτισμένη σε υψόμετρο 630 μέτρων, σε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο, στην «αγκαλιά» του όρους Δίκτη, η ιερά μονή Παναγίας της Κεράς Καρδιώτισσας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης.