Ενεργοί Πολίτες: “Ναι στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, όχι ΙΧ στο κέντρο”

Ενεργοί Πολίτες: “Ναι στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, όχι ΙΧ στο κέντρο”

“Να μην μπαίνουν αυτοκίνητα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. Δωρεάν μετακινήσεις με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία” η θέση της δημοτικής κίνησης “Ενεργοί Πολίτες”. Τι συζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης, Ηλίας Λυγερός με τον πρόεδρο και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης “έπεσαν” στο τραπέζι, στην συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, με τον πρόεδρο και με μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Ε.Σ.Η.).

Ο κ. Λυγερός, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Μανδαλάκη και Αριστείδη Αθανασάκη και από το μέλος των “Ενεργών Πολιτών”, Μαρία Κοντάκη, συζήτησε με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Η., Μανόλη Κουμαντάκη και με μέλη του ΔΣ, για τα έργα στον “σταυρό” της πόλης και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, προς όφελος των επιχειρήσεων, των καταναλωτών και των επισκεπτών.

Οι “Ενεργοί Πολίτες” επανέλαβαν την θέση τους ότι, πλην των οχημάτων τροφοδοσίας επιχειρήσεων, δεν πρέπει να εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο άλλα αυτοκίνητα. Και τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου.

Ο κ. Λυγερός παρουσίασε τις προτάσεις των “Ενεργών Πολιτών” για “ένα αναβαθμισμένο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δωρεάν μετακινήσεις για τους πολίτες, με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και άνετη κίνηση, χωρίς οχήματα, στο ιστορικό τμήμα του”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης, έδωσε έμφαση σε θέματα καθαριότητας και ασφάλειας, ζητώντας την επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο, για καλύτερη αστυνόμευση.

Συζητήθηκαν, επίσης, η πορεία των έργων στην Λεωφόρο Καλοκαιρινού, θέματα σχετικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών, το παρεμπόριο και την δημιουργία του open mall στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης