Κουτσούμπας: «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν μάστερ στην εξαπάτηση»

Κουτσούμπας: «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν μάστερ στην εξαπάτηση»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, από τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. «Πώς γίνεται να κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι να απειλούνται με νέα μείωση του εισοδήματός τους;» είπε ο κ. Κουτσούμπας, σε συνεστίαση, στο Γάζι.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι η μείωση των συντάξεων, ακόμα και αν ανασταλεί, θα παραμένει πάνω από τους συνταξιούχους ως «δαμόκλειος σπάθη», κάθε φορά που θα «απειλούνται» οι μνημονιακοί στόχοι.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πάρει «μάστερ» στην εξαπάτηση. Ακόμα και αν ο κύκλος των μνημονίων, με την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, έκλεισε, ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει. Αυτός της μεταμνημονιακής εποχής, που περιλαμβάνει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν σε ισχύ. Τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που φτάνουν μέχρι το 2060. Και αυτός ο κύκλος είναι μεγαλύτερος, αντιλαϊκότερος. Περιλαμβάνει τα μνημόνια διαρκείας, την αυξημένη επιτροπεία, που ισχύουν για όλες τις χώρες της ΕΕ”.

Η μαντινάδα για το ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία μαντινάδα. “Όπως λέει και ο Δημήτρης Περυσινάκης, στις μαντινάδες του: Αγώνες με συνέπεια και πείρα ενός αιώνα, για παρακαταθήκη του τα έχει ένα κόμμα. Το ΚΚΕ που στόχο έχει βάλει, να οργανώσει τον λαό στην ταξική την πάλη. Να απαλλαγεί οριστικά απ’ την μπουρζουαζία και από της εκμετάλλευσης, την βάρβαρη εξουσία».

Διαβάστε επίσης