Η Κρήτη θα αποκτήσει… αδελφάκι στην Κορέα!

Η Κρήτη θα αποκτήσει… αδελφάκι στην Κορέα!

Τουρισμός, πολιτισμός και συζητήσεις για αδελφοποίηση της Κρήτης με νησί της Κορέας, στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο πρέσβης, Soosuk Lim, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας (Δημοκρατία της Κορέας), Soosuk Lim, πρότεινε στον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της Κρήτης με το νησί Jeju, της Κορέας. Το νησί βρίσκεται απέναντι από την Σεούλ και έχει έκταση περίπου ίδια με την Κρήτη. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που πολέμησαν στην Κορέα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, βρίσκονται σήμερα στην Κρήτη» ανέφερε ο πρέσβης της Νότιας Κορέας. Και σημείωσε ότι η πρεσβεία επιθυμεί την σύσφιξη των σχέσεων της χώρας του με την Κρήτη.

«Εξετάζουμε το πλαίσιο αδελφοποίησης με νησί της Κορέας. Μπορούμε να το ξεκινήσουμε και να γίνει μια μεγάλη καμπάνια, ώστε να προβάλουμε το νησί μας και να προσελκύσουμε τουρισμό» είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Και στην Λότζια ο πρέσβης της Νότιας Κορέας

Ο κ. Lim συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα τουρισμού και πολιτισμού, αλλά και για το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Κρήτης με το νησί Jeju.

Στο τέλος της συνάντησης, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Διαβάστε επίσης