Στην Κρήτη Βαρθολομαίος – Παυλόπουλος

Στην Κρήτη Βαρθολομαίος – Παυλόπουλος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα συμμετάσχουν στους επετειακούς εορτασμούς της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου θα παραστούν στα θυρανοίξια του ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην Κίσσαμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, θα τελέσει τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στο Σηρικάρι Κισσάμου (Τρίτη 2/10, στις 17:00). Στην τελετή θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος και άλλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Η προσέλευση των πιστών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 16:00.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα επισκεφθεί το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου και θα παραστεί στα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο Κισσάμου. Θα ακολουθήσει δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος.

Στα Σφακιά

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Καλλικράτη Σφακίων, για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Μετά την Δοξολογία, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν με τραγούδι, από την ριζίτικη ομάδα Ασφένδου και πεντοζάλι, από τον μουσικό χορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά».

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί στα Σφακιά, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Θα ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο της Χώρας Σφακίων, που θα παραθέσει ο δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννης Ζερβός.

Στις 18:00, ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες, καθώς και απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης