• Η Μάχη της Κρήτης στο Ιστορικό Μουσείο

  Η Μάχη της Κρήτης στο Ιστορικό Μουσείο

  Όπλα και κειμήλια, αλεξίπτωτα, κράνη και ηχογραφημένες μαρτυρίες «διηγούνται» στους επισκέπτες τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Κρήτη. Η Μάχη της Κρήτης «ζωντανεύει» στο Ιστορικό Μουσείο, αποκαλύπτοντας σε μικρούς και μεγάλους την φρίκη του πολέμου, αλλά και τον ηρωισμό των Κρητικών.

 • Έπιασαν την «μαλλιαρή» στον Καράβολα

  Έπιασαν την «μαλλιαρή» στον Καράβολα

  Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας… τσαλαβούτησαν στην παραλία του Καράβολα, προσπαθώντας να ξετρυπώσουν την πιο… μαλλιαρή πέτρα και να την πάρουν στο σπίτι τους, για να φέρει δύναμη και σταθερότητα στην οικογένειά τους. Το έθιμο της «μαλλιαρής» αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων.

 • «Εργοτάξιο» οι Αρχάνες για τον Κάρολο και την Καμίλα

  «Εργοτάξιο» οι Αρχάνες για τον Κάρολο και την Καμίλα

  Σκούπες και χορτοκοπτικά έχουν πάρει «φωτιά». Συνεργεία δουλεύουν «πυρετωδώς», επισκευάζοντας μάντρες και σπασμένες πλάκες. «Να έρχονται μια φορά τον μήνα ο Κάρολος και η Καμίλα, για να γίνουν οι Αρχάνες… καινούριες» αστειεύονται οι κάτοικοι.

 • Η θεά με τα φίδια στον Λάκκο

  Η θεά με τα φίδια στον Λάκκο

  Η θεά με τα φίδια, της μινωικής εποχής, «κατοικεί» εδώ και λίγες ημέρες στην μικρή γειτονιά του Λάκκου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι εθελοντές του «Lakkos Project»… ξαναχτύπησαν, «μεταμορφώνοντας» παλιά κτίρια της οδού Γιαννίκου.

 • Γιατί κλείνουν οι παιδικές χαρές στην Φαιστό

  Γιατί κλείνουν οι παιδικές χαρές στην Φαιστό

  Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού αποφάσισε, πριν από λίγες ημέρες, να βάλει «λουκέτο» στις παιδικές χαρές της περιοχής. «Οι περισσότερες είναι σε κακή κατάσταση. Υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν παιδιά» λέει ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης. Πότε θα ανοίξουν ξανά.

 • «Δυσφήμηση για την Κρήτη το κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς»

  «Δυσφήμηση για την Κρήτη το κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς»

  «Το φαράγγι της Σαμαριάς έπρεπε να λειτουργεί εδώ και έναν μήνα. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι που το άνοιξαν μόνοι τους. Μεγάλη δυσφήμηση για τον τόπο μας» λέει στο kritimono ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.