• Στον ΟΑΕΔ με… ραντεβού!

  Στον ΟΑΕΔ με… ραντεβού!

  Σε… άλλο επίπεδο η εξυπηρέτηση των πολιτών στον ΟΑΕΔ της Ν. Αλικαρνασσού. «Τεφτέρι» για τα νούμερα και προσέλευση κατόπιν ραντεβού (!) στην υπηρεσία.

 • Ρυτίδες και χαμόγελα σε μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας

  Ρυτίδες και χαμόγελα σε μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας

  Μια γυναίκα χαμηλώνει το κεφάλι για να προσκυνήσει την εικόνα του Χριστού. Ένας ηλικιωμένος περιμένει την σειρά του στο κουρείο. Λίγο πιο κάτω, δύο συνομήλικοί του παίζουν σκάκι. Σκαμμένα μάγουλα, ροζιασμένα χέρια, ρυτίδες, χαμόγελα, δεκαετίες «χαραγμένες» σε πρόσωπα και σώματα. Γηρατειά.

 • Το «σπίτι» της Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά

  Το «σπίτι» της Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά

  Στον αριθμό 40 της οδού Τσουδερών, στα Χανιά, «ξεδιπλώνεται» η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου. Φανέλες με τις υπογραφές διεθνών ποδοσφαιριστών, η μπάλα του τελικού του Euro 2004, φωτογραφίες, αφίσες, εισιτήρια και λάβαρα, «διηγούνται» τα κατορθώματα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και… «κατακτούν» το TripAdvisor!

 • Η κρήνη έγινε… σκουπιδοτενεκές

  Η κρήνη έγινε… σκουπιδοτενεκές

  Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες της κρήνης του Ιμπραήμ Μπαμπά, στο κέντρο του Ηρακλείου. Το (παραδομένο στην εγκατάλειψη) μνημείο χρησιμοποιείται πλέον ως… σκουπιδοτενεκές, με τους ασυνείδητους να αφήνουν μπουκάλια, ποτήρια του καφέ και άλλα απορρίμματα.

 • Οι Παναγίες της Κρήτης

  Οι Παναγίες της Κρήτης

  Οδηγήτρια, Χαρακιανή, Κερά, Φανερωμένη ή Κρουσταλλένια, η Παναγία λατρεύεται σε κάθε γωνιά της Κρήτης, ως σύμβολο αγάπης, αγνότητας, δύναμης και αφοσίωσης και αποτελεί «καταφύγιο» ελπίδας για τους πιστούς.

 • Το τσουνάμι και ο σεισμός των 8 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Κρήτη

  Το τσουνάμι και ο σεισμός των 8 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Κρήτη

  Στις 8 Αυγούστου 1303, σημειώθηκε ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε όλη την Μεσόγειο. Ο φοβερός σεισμός, μεγέθους 8 Ρίχτερ (±0,3), διέρρηξε το ανατολικό τμήμα του Ελληνικού Σεισμικού Τόξου, μεταξύ Κρήτης και Ρόδου, προκάλεσε ισχυρό τσουνάμι, καταστροφές και θύματα.